Kop Vocal Coaching

Zangles. Zangcoaching. Zanghulp. Zangverbetering.
Ik heb een eigen praktijkruimte waar zingende mensen komen om hun zingendheid naar een kwalitatief nog hoger plan te brengen.

Ik heb mezelf vanaf mijn eerste noot die m’n strot verliet, uitvoerig geanalyseerd en bestudeerd om te achterhalen waar dat “beter zingen” hem nu werkelijk in zit. 10 van de 10 keer zat het in een lamleggende gedachte die m’n hoofd herhalend passeerde over mijn zingen. Die bepaalden de mate van beperking of groei. Je moet met andere woorden je harses aanzetten en opletten! Je moet alles vangen en dan eerlijk zijn. Discipline.
Hoe eerlijker je elke seconde durft te zijn, hoe beter je zult worden.
Het is 5% talent. De rest is kei kei kei hard werken en super bewust opletten wat je denkt en hoe je instrument reageert.

Ik heb de behoefte gehad om alle beperkende gedachten, verhalen en doctrines te onderzoeken en waar nodig te slopen tot aan de wortel. Ik heb daarvoor mezelf al die jaren als proefkonijn gebombardeerd.. Ik wilde feiten, geen aannames.
Thee met honing, met gember besmeurde ananas eten, middagslaapje, verse bos tulpen in huis, richt je klank op je sinusholte in je voorhoofd, zing vanuit je middenrif, zangoefeningen wel of niet. Er is geen enkel sluitend bewijs voor dat deze dingen hét antwoord zijn. Je kunt presteren zonder. Je kunt presteren met. Je kunt dramatisch zingen zonder. Je kunt dramatisch zingen met.

Wat dan? Het zit hem in het gevoel van vertrouwen dat je ontwikkelt. Die brengt een mate van rust. En dát laat je lekkerder zingen. Maar vergeet ook niet, soms zing je nou eenmaal lekkerder dan andere keren. Punt. Thee verandert daar dus geen ruk aan. Dat geldt toch ook voor het leven naast het zingen? Soms zit je nou eenmaal lekkerder in je vel dan andere keren. Dat ga je merken aan hoe je loopt, eet, praat, poept en dus ook zingt.

..Maar goed, als je de aanname hebt dat thee drinken je beter laat zingen.. is DIE gedachte de katalysator die je het vertrouwen geeft.. en je rustiger maakt.. en die je beter laat zingen.. (dat is dus niet de thee..).
Neem de tijd..
Oftewel, het is wel een klein beetje complex, want die geloofsovertuigingen staan als strenge portiers bij elke “deur” tussen 2 landen. Stilstaan. Groei.
Twijfelachtig (en niet eens bewust) blijven hangen aan zo’n geloof (= luisteren naar de portier, blijven staan)= stagneren.
Of
Feitelijkheden onderzoeken (= deur open doen, portier negeren)= potentiele permanente groei zoeken.

Mijn nivo bewustzijn en zelfcontrole was van de hoogste orde geweest in dit onderzoek. En mijn vrienden waren focus, wil, geduld en doorzettingsvermogen. Ik heb bijna alle portiers de deur gewezen. Het waren er nogal wat.
Ik kwam er pakweg 5 miljoen tegen en die heb ik daarna terug gebracht naar een paar zaken die ik van belang acht om beter te kunnen zingen, omdat ze consistent zijn in hun resultaten.
Die heb ik gevangen. Die adviseer ik. Daar kun je je in trainen. Die werken. ..Nu alleen jij nog..

Ik ga je niet vertellen hoe jij moet zingen. Ik train je in dingen, zodat JIJ jezelf leert hoe je moet zingen. Hoe je daardoor je eigen beste JIJ kunt zijn en dáárom automatisch beter zingt.
Een 1,5 uur durende privé workshop kost € 99,- inclusief btw (Mail me voor een afspraak, vragen, of dankbetuigingen).

Binnenkort komen hier begeleidende filmpjes.